Offshore demolition

Bos operators is een echte proffesional als het gaat om offshore demolition. Hieronder wordt verstaan alle sloop werken die op of vanaf het water worden uitgevoerd. werkzaamheden zoals;

  • Scheepswrak verwijdering.
  • Decommisionig olie & productie platvormen.
  • Kade muren.
  • En alle andere types sloop werken die vanaf het water uitgevoerd worden.

onshoreBos operators is gespecialiseerd in het slopen van scheepswrakken tot grote dieptes onderwater hierbij wordt gebruik gemaakt van conventionele sloopmachines met triple giek met hieraan een schroot schaar. Hierbij kan tot grote dieptes onderwater schepen verschroot worden zodat met een draadkraan en poliep het schip verwijderd kan worden, maar ook worden de wrakken wel in grote hijsbare stukken geknipt waarbij met een grote hijskraan,heavy lift vessel of drijvende bok de stukken uitgehesen worden.
Het grote voordeel van het knippen met graafmachines is dat er ondanks slechtere weersomstandigheden er langer doorgewerkt kan worden dan het werken op de conventionele manier met duikers of het doorzagen van een wrak waarbij gebruik word gemaakt van duur en niet altijd beschikbaar materieel.

Het grootste voordeel van het knippen van wrakken met machines is dat er eigenlijk niet of nauwelijks meer hoeft worden gedoken waarbij een groot risico word uitgesloten omdat de duikers zich na het verwijderen van de olie en overige schadelijke stoffen zich niet meer in het wrak hoeven te bevinden.
Het andere voordeel is omdat er langer gewerkt kan worden kan in een korter tijdsbestek het wrak kan worden verwijdert en hierbij de overlast voor overig scheepsvaart verkeer zeer klein is of van korte duur is.